WHARFEDALE Evo 4.S

1178 

Surroundový reproduktor EVO 4.S

3 pásmový surround dipólový reproduktor s AMT výškovým meničom

Nový reproduktor Evo 4.S od Wharfedale vznikol na základe rozsiahleho výskumu a vývoja, ktorý stál ešte za skonštruovaním vlajkovej lode reproduktorov série ELYSIAN, a požičiava si veľkú časť technológií použitých práve v tejto vrcholovej série.

Primárne zameranie je na vývoj AMT (Air Motion Transformer), ktorý vedie k radikálne odlišnému spôsobu reprodukovania vysokofrekvenčných detailov efektívne a presne. Podobná technológia vyhotovenia kabinetu ako pri rade ELYSIAN poskytuje stabilný a pevný základ pre pohonné jednotky so zaoblenými hranami, ktoré pomáhajú integrovať výstup meniča s akustikou miestnosti. Navyše unikátny bassreflexový systém SLPP, vyvinutý pre ELYSIAN, je teraz súčasťou už aj série EVO4.

Katalógové číslo: - Kategórie: , Značky: , ,

Popis

Séria Evo 4

Nová séria EVO4 predstavuje úsvit nového štandardu v hi-fi svete od Wharfedale – najznámejšieho mena v britských reproduktoroch.

V nadväznosti na koncept najpredávanejšieho radu EVO, predstavuje evolúciu cenovo dostupného zvuku s vysokou presnosťou. Viac než len nová edícia, EVO4 tiež spája koncept EVO s technológiou prevzatou z novej vlajkovej lode série Wharfedale ELYSIAN – a rovnako ako ELYSIAN, aj EVO4 posúva hranice technológie a výkonu reproduktorov v rámci danej cenovej triedy. Od dizajnu kabinetu až po materiály použité v jeho osobitom dizajne, stojí EVO4 hlavou a ramenami nad konkurenciou.

Najmä séria Wharfedale EVO4 využíva špeciálne navrhnutý prevodník AMT (Air Motion Transformer) pre svoju patentovanú, hodvábne hladkú reprodukciu vysokých frekvencií. Konštrukcia AMT umožňuje pohyb väčšieho objemu vzduchu počas výkonu ako pri konvenčnom mäkkom kupolovom výškovom reproduktore. Toto pôsobenie vyššieho tlaku, podporované princípmi dizajnu AMT, ponúka vylepšenú reprodukciu vysokofrekvenčného signálu z bodového zdroja s nižším skreslením ako bežné výškové reproduktory. Je to evidentné v ohromujúcom a čistom hudobnom prejave všetkých reproduktorov série EVO4.

 

Krása podčiarkujúca účelnosť

Vyhotovenie kabinetu reproduktorov série EVO4 je od základu účelové. Nielen uhladenými krivkami, ktoré vynikajú nad konkurenciou, ale napríklad aj materiálmi, kompozitmi, vnútorným vystužením a tlmením. To všetko zaisťuje, že zvukový charakter nie je limitovaný estetikou. V skutočnosti je to presne naopak.

Evolúcia dizajnom

EVO4, ktorý prevzal silné prvky z vlajkovej lode série ELYSIAN, má prelomový výskum a dizajn zakotvený vo svojej DNA. Dlhá história špičkových konceptov reproduktorov v spojení s novými technologickými  znamená, že ide skutočne o evolúciu cenovo dostupného Hi-Fi.

AMT (Usmerňovač pohybu vzduchu)

Vysokofrekvenčný menič AMT (Air Motion Transformer) vyniká nad akýmkoľvek konkurenčným modelom v tejto triede. Replikovanie vysokoobjemového pohybu vzduchu z bodového zdroja má za následok nižšie skreslenie a vyššiu presnosť HF reprodukcie.

Presnosť reprodukcie

Artikulované a presné basy sú zdokonalené obojsmerne tkanými kevlarovými kužeľmi – materiálom, ktorý je prirodzene samotlmiaci, aby znížil a rozložil rezonancie na prakticky zanedbateľnú úroveň. Pevná, profilovaná fázová zástrčka navyše zaisťuje hladké akustické odvíjanie, čím ďalej pomáha integrácii s jednotkou AMT HF a stredovými meničmi, ktoré sa nachádzajú od EVO4.2 vyššie.

Jemne doladenie

Podľa nekompromisného pracovného postupu a štandardu vývoja reproduktorov Wharfedale, stovky hodín počúvania plus na mieru navrhnutá technológia WHARFEDALE Computer Aided Optimization umožňuje jemné doladenie výhybky a zdokonaľuje kombináciu výberu meničov pre optimálny výkon.

Všestranné požitie

Séria EVO4 je zhotovená tak, aby oslovila audiofilov aj nadšencov domáceho kina. Jednak s kompaktnými reproduktormi EVO4.1 a 3-pásmovým  EVO4.3, ktorý ponúka špičkový výkon v menších priestoroch.

Ako aj väčšími reproduktormi  EVO 4.2 a Evo4.4 so silnejšími basmi a komplexným prejavom v 3-pásmovom prevedení.

4C ponúka zvýšenú čistotu dialógov v aplikáciách domáceho kina, zatiaľ čo priestorové reproduktory 4S ponoria užívateľa do skutočného divadelného zážitku.

Bez ohľadu na to, ktorý model sa zvažuje, EVO4 prekoná všetky očakávania.

Evo 4.1
Evo 4.2
Evo 4.3
Evo 4.4
Evo 4.C
Evo 4.CS

Špecifikácia Evo 4.S:

General Description3-way surround speaker
Enclosure Typeclosed box
Transducer Complement3-way
Bass Driver6.5″(165mm) black woven Kevlar® cone x 2
Midrange Driver2″(50mm) soft dome x2
Treble Driver30x60mm AMT x2
AV ShieldNo
Sensitivity (2.83V @ 1M)88dB
Recommended Amplifier Power25-120W
Peak SPL106dB
Nominal Impedance8Ω Compatible
Minimum Impedance3.9Ω
Frequency Response (+/-3dB)70Hz ~ 22kHz
Bass Extension (-6dB)65Hz
Crossover Frequency1.5kHz,4.4kHz
Dimensions (HxWxD)245 x 400 x (145+10)mm
Net Weight11.8kg/pcs

Voliteľné farebné prevedenie:

Orech
Čierny dub
Biely dub

Ďalšie informácie

Hmotnosť24 kg
Rozmery27 × 50 × 42 cm
Farba

, ,

Price per Pair / Piece

Pár

Značka

Seria

Evo

Možno by sa Vám páčilo…