WHARFEDALE Elysian 1

3680 

Regálové reproduktory WHARFEDALE Elysian 1

ELYSIAN 1 je najnovší prírastok do referenčnej série reproduktorov od Wharfedale. Skutočný príklad luxusného zvuku, ELYSIAN ponúka pôžitkárstvo v dizajne, materiáloch, estetike a výkone, teraz v kompaktnejšom formáte.

Každý komponent je skonštruovaný podľa najvyššieho štandardu. Meniče, výhybka, kabinet, každý aspekt bol vyvinutý v harmónii a bez obmedzenia nákladov, aby sa projekt posunul na hranicu možného výkonu. Tento dôkladný a nekompromisný prístup viedol inžinierov Wharfedale k vytvoreniu štandardu v oblasti cenovo dostupných luxusných reproduktorov na úrovni audiofilov. Špičkový dizajn a špičková technológia sú skombinované tak, aby poskytovali hudobnú reprodukciu, ktorá bude hrdo konkurovať tým najlepším reproduktorom na svete.

ELYSIAN je skutočne umelecké dielo audio inžinierstva.

Katalógové číslo: - Kategórie: , Značky: ,

Popis

Osvedčený koncept v podobe oceňovaných modelov ELYSIAN 4 a ELYSIAN 2, ELYSIAN 1 pokračuje so špeciálne navrhnutým meničom AMT HF; radikálne odlišný spôsob pohybu vzduchu, využívajúci veľkú, plisovanú, ľahkú membránu poháňanú po jej povrchu radmi strategicky umiestnených kovových pásikov ponorených do silného magnetického poľa. Záhyby v membráne sa sťahujú a rozširujú pod vplyvom hudobného pohonu, pričom medzi sebou stláčajú vzduch, aby vytvorili požadovaný tvar zvukovej vlny. S ultraľahkým materiálom membrány nazývaným „PET“ a akusticky tlmenou zadnou komorou ELYSIAN AMT vyniká oproti porovnateľným vysokofrekvenčným jednotkám tým, že poskytuje ešte očarujúcejšie čisté a jemnejšie rozdistribuované vysoké frekvencie.

ELYSIAN 1, pracuje v dvojkanálovej konfigurácii, je vybavený špeciálnou kužeľovou basovou jednotkou s membránou zo sklenených vlákien. 180 mm (7”) basové jednotky, ukončené vysoko flexibilným gumeným rámom a poháňané špeciálne vyvinutým motorovým systémom s nízkym skreslením, sú schopné dosiahnuť frekvenciu pod 49 Hz, odhaľujúc celé telo a vplyv bicích, strunových a dychových nástrojov s detailmi a hĺbku, ktorú ostatné regálové reproduktory jednoducho nedokážu dosiahnuť.

Výkon ELYSIAN 1 je vylepšený pokročilou verziou slotového portu pomenovaného –  SLPP (Slot-Loaded Profiled Port), ktorý zlepšuje akustiku zadných výstupných basových jednotiek. Slot zabezpečuje, že energia s najnižšou frekvenciou je odvádzaná do štrbiny v základni reproduktora, špeciálne profilovanej na vyrovnanie vysokého vnútorného tlaku v reproduktore s nízkym tlakom v miestnosti. To znižuje skreslenie, ktoré je typické pre basové reflexné systémy, a zvyšuje efektivitu portu. Navyše, pretože je vzduch v miestnosti rozptýlený rovnomerne, sú reproduktory menej náročné na umiestnenie.

Kombinácia basového reproduktoru a basový reflexný systém SLPP poskytuje základ, na ktorom je postavený zvyšok hudobného prejavu, čo vám umožní cítiť aj počuť plný rozsah burácajúcich nízkofrekvenčných tónov. Vysoká celková citlivosť systému umožňuje aj pomerne základnému zosilňovaču odhaliť celý dynamický rozsah hudby, ktorá je doň privádzaná.

Výstup ovládačov je kombinovaný prostredníctvom sofistikovanej siete výhybiek, vyladenej počas stoviek hodín posluchových testov, aby sa zabezpečilo bezproblémové spojenie medzi pohonnými jednotkami.

Za zmienku stojí najmä fázová konzistencia na výstupe meniča, ktorá umožňuje široký rozsah polôh sedenia a podporuje vysoko lineárnu odozvu výkonu v celej posluchovej miestnosti. V celej výhybkovej sieti sa používajú iba akusticky transparentné komponenty najvyššej kvality, čo zaisťuje, že všetky hudobné detaily budú zreteľne počuteľné s excelentnou presnosťou.

Krásne spracované reproduktorové kabinety ELYSIAN sú navrhnuté tak, aby zlepšili akustický výkon meničov a poskytli majiteľovi kus nábytku, na ktorý môže byť právom hrdý. Ručne  dyhované skrine reproduktorov sú ošetrené skutočnými klavírnymi lakmi, ručne leštenými do šiestich úrovní hĺbky. Toto krásne remeselné spracovanie ponúka skutočne vynikajúcu estetiku, bezkonkurenčnú v tejto cenovej hladine.

ELYSIAN 1 je skutočne ďalším umeleckým dielom audio inžinierstva. Miera prirodzenej transparentnosti vám vyrazí dych.

Cabinet

Wharfedale chcel pre rad ELYSIAN  vytvoriť kabinet, ktorý zlepší akustický výkon meničov a zároveň poslúži ako kus nábytku, na ktorý môže byť majiteľ právom hrdý. Ručne vyrábané exotické dyhy odzrkadľujú klavírne laky, ručne leštené do šiestich úrovní hĺbky, aby poskytli skutočne krásny povrch.

Pod dyhou, sú navrstvené rôzne dreviny, navrhnuté tak, aby znížil rezonanciu kabinetu reproduktoru pod úroveň počuteľnosti. Táto viacvrstvová konštrukcia PROS (Panel Resonance Optimization System) má ďalšiu výhodu – bráni úniku nežiaducej zvukovej energie zvnútra skrine, ktorá by inak rušila výstup jednotlivých reproduktorov.

Elysian 1
Elysian 2
Elysian 4
Elysian C

Špecifikácia Elysian 1:

ModelELYSIAN 1
General description2-way standmount speaker
Enclosure typebass reflex
Transducer complement2-way
Bass driver7″ (180mm) coated fibre glass matrix cone
Midrange driver 
Treble driver27 x 90mm AMT
AV shieldNo
Sensitivity (2.83V @ 1m)89dB
Recommended amplifier power25-175W
Peak SPL108dB
Nominal impedance4Ω (compatible 8Ω)
Minimum impedance3.8Ω
Frequency response(+/-3dB)49Hz ~ 22kHz
Bass extension(-6dB)44Hz
Crossover frequency2.6kHz
Cabinet Volume(in litres)21.6L
Dimensions (mm) 
Height (on plinth)490mm
Width263mm
Depth (with terminals)(285+30)mm
Carton size690 x 445 x 625mm
Net weight15kg/pcs
Gross weight33.2kg/ctn
FinishBlack /Walnut/White Piano Finish
Standard accessoriesrubber feet

Voliteľné farebné prevedenie:

Lesklá orechová dyha
Čierny klavírny lak
Biely klavírny lak

Ďalšie informácie

Hmotnosť33.2 kg
Rozmery69 × 62.5 × 44.5 cm
Farba

, ,

Price per Pair / Piece

Pár

Značka

Seria

Elysian

Možno by sa Vám páčilo…